17 maart 2015 VONNIS HOGE RAAD - rechtzaak Marisa Prommana

 

Op 17 maart 2015 heeft de Hoge Raad in Pattaya het vonnis van het hoger beroep uitgesproken: Marisa is wegens haar betrokkenheid bij de moord op Jules in hoger beroep tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld en direct in hechtenis genomen. Het recht heeft bijna 12 jaar na de moord op Jules eindelijk gezegevierd!


Het proces tegen Marisa Prommana is begonnen op 26 oktober 2009 en heeft zon 5,5 jaar geduurd.

Op 10 mei 2012 werd Marisa aanvankelijk door de rechter van Pattaya Provincial Court vrijgesproken. De rechter oordeelde, dat naar haar mening bewezen was dat Marisa aanwezig was bij de beraming van de moord op Jules, maar dat zij zich in de periode tussen het beramen en de daadwerkelijke moord op Jules, heeft kunnen bedenken.

Marisa is hierop door de rechter op borgtocht vrijgelaten in afwachting van ons besluit om eventueel in hoger beroep te gaan.

Wij hebben geen moment getwijfeld om in hoger beroep te gaan en eind augustus 2012 is zowel door onze advocaat als door de Openbare Aanklager officieel hoger beroep aangetekend. Eind april 2013 is Marisa in hoger beroep door de Appeal Court schuldig bevonden aan medeplichtigheid aan de moord op Jules en tot levenslang veroordeeld. Marisa is hiertegen in cassatie is gegaan bij de Hoge Raad en op borgtocht vrijgelaten.


De Hoge Raad heeft het vonnis van de Appeal Court op 17 maart 2015 bekrachtigd.