Stand van zaken m.b.t. het proces van Jules - Juni 2007

 

In februari 2007 zijn wij wederom naar Bangkok gereisd.Het doel van onze reis was om ervoor te zorgen, dat na ruim drie jaar de moord op Jules niet in de vergetelheid geraakt. Op verzoek van ons had de Thaise Ambassade in Den Haag afspraken voor ons geregeld met Generaal Israphan Snitwongse van The Royal Thai Police, en met The Deputy Attorney General Somsak Boonthong. Wij werden door beiden met alle egards ontvangen, en ons werd wederom verzekerd, dat de zaak van Jules hun volle aandacht heeft. Dit stelde ons wat gerust.

 

In maart en in mei zijn er enkele zittingen geweest waarin de openbare aanklager verschillende getuigen gehoord heeft.

Wat ons uit deze getuigenverklaringen opgevallen is en ons ook erg getroffen heeft, is het feit, dat vele mensen op de hoogte waren van de plannen om Jules te vermoorden.

Ons vermoeden over de dubieuze rol die Marisa Prommana hierin heeft gespeeld werd door een van de getuigen bevestigd. Inmiddels heeft haar broer Seksan Prommana bekend in opdracht van en samen met Anupong Sutthani Jules te hebben vermoord. Anupong blijft tot nu toe echter ontkennen en loopt nog steeds op borgtocht vrij rond. Begin september 2007 zijn er weer nieuwe zittingen gepland in het zuiden van Thailand, waar Anupong woont.

In deze zittingen worden de getuigen van Anupong gehoord. Ook de afgelopen maanden hebben wij weer veel steun ondervonden van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade in Bangkok. Wij stellen het erg op prijs, dat naar alle zittingen een waarnemer is gestuurd, en dat de Nederlandse overheid haar betrokkenheid aan ons toont.

 

Familie Odekerken