Update herfst 2012

 

Volgende maand, 17 november 2012, is het inmiddels negen jaar geleden dat

Jules op brute wijze werd vermoord. Onvoorstelbaar en bovendien ook nog even onvoorstelbaar dat we nog steeds voor gerechtigheid voor Jules moeten strijden.

Twee zaken lopen nog steeds:

 

Anuphong Suthani

De ter dood veroordeelde moordenaar van Jules is sinds december 2007 op de vlucht.

Ondanks talloze verzoeken van ons en de Nederlandse Ambassade te Bangkok aan de Thaise autoriteiten en de Royal Thai Police om aandacht en inspanning te geven aan zijn opsporing en arrestatie, loopt Anuphong Suthani nog immer op vrije voeten rond!

 

Uitspraak rechtzaak Marisa Prommana

 

Het proces tegen Marisa Prommana is begonnen op 26 oktober 2009 en heeft ruim 2,5 jaar geduurd. Door allerlei omstandigheden zijn zittingen telkens opnieuw verdaagd.

Op donderdag 10 mei 2012 echter heeft de rechter in Pattaya, Thailand, eindelijk uitspraak gedaan in de rechtzaak tegen Marisa.

Tot onze verbijstering is zij echter door de rechter van Pattaya Provincial Court vrijgesproken.

Gelukkig waren wij niet zelf in de rechtszaal aanwezig. De Nederlandse Ambassade te Bangkok werd vertegenwoordigd door twee van haar medewerkers die ons meteen verslag uitbrachten.

 

De rechter oordeelde, dat naar haar mening bewezen was dat Marisa aanwezig was bij de beraming van de moord op Jules, maar dat zij zich in de periode tussen het beramen en de daadwerkelijke moord op Jules, heeft kunnen bedenken.

Marisa is hierop door de rechter op borgtocht vrijgelaten in afwachting van ons besluit om eventueel in hoger beroep te gaan.

Wij hebben geen moment getwijfeld om in hoger beroep te gaan en in augustus 2012 is zowel door onze advocaat als door de Openbare Aanklager officieel Hoger Beroep aangetekend.

 

Wordt vervolgd dus weer ..

 

 

 

 

Familie Odekerken

Oktober 2012